Je bent vast wel eens een keer in een hotel geweest. Hotels zijn er in deze tijd in overvloed. Het aanbod aan hotels is enorm. Het kiezen van het beste hotel wat bij jou past is dan ook een koud kunstje. Je veel veel goede websites die alle hotels voor jou op een rijtje zetten. Je kunt natuurlijk voor een heel luxe hotel gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om een goedkoop hotel te kiezen. Er zijn genoeg hotels waar je ook kunt slapen wanneer je weinig budget hebt. Dan kun je ook denken aan een hostel. Echter slaap hier ook met personen op een kamer die je niet kent.

De hotelkamer

De hotelkamer is de kamer waar je zult verblijven tijdens je verblijf in het hotel. Wat de voorzieningen in een hotelkamer zijn hangt af van het aantal sterren dat een hotel heeft. Een 5-sterren hotel heeft betere voorzieningen dan een hotel met 2 sterren. Een hotelkamer is meestal ingericht voor twee personen. Je zult in een hotelkamer dan ook vaak een tweepersoonsbed vinden.
In een hotelkamer heb je een aantal voorzieningen die in deze toch wel standaard zijn in een hotelkamer.

• De badkamer met een douche en toilet

• Televisie, dit is veelal tegen betaling

• Telefoon, dit is veelal tegen betaling

• Kluisje, erg handig om waardevolle spullen in op te bergen

• Wifi, in veel hotels is dit tegenwoordig gratis. Anders is het wifi netwerk meestal tegen betaling te gebruiken.

Voor toegang tot een hotelkamer werd er voorheen vaak een sleutel gebruikt. Tegenwoordig heeft bijna ieder hotel een pasje. Met deze pasjes kan men de hotelkamer deur openen.

De soorten verblijf in een hotel

Bij het boeken van een hotel zijn er verschillende keuzes voor het soort verblijf. Je kunt meestal kiezen uit de volgende soorten verblijf:

• Logies

• Logies en ontbijt

•Half pension, ontbijt en diner

• Volpension, ontbijt, lunch en diner

• All-inclusive, ontbijt, lunch, diner en drankjes

Niet bij ieder hotel kun je kiezen uit de bovenstaande soorten verblijf. Wanneer je in een gebied bent met veel restaurantjes is het natuurlijk leuk om daar te eten. Dan kun je het beste kiezen voor alleen logies. Als je tijdens jouw reis door Bali een hotel boekt, dan zijn er erg veel lekkere tentjes waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houd je meer van gemak op vakantie? Boek dan zeker een all inclusive hotel! Je zult dan nooit te kort eten en drinken krijgen.

 

Bekende hotels in de wereld

Er zijn enorm veel hotels in de wereld. Je ziet steeds vaker grote hotelketen in binnen en buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de Hilton Hotels, Marriott, Hyatt of Sheraton. Dit zijn hotelketens die wereldwijd hotels hebben. In Nederland zijn is er ook een bekende hotelketen. Dat is namelijk Van der Valk hotels. De Van der Valk hotels vind je vaak dicht bij een snelweg. Hotels kun je gemakkelijk boeken via bijvoorbeeld booking.com. Ook voor bijvoorbeeld een stedentrip naar Berlijn boek je snel en gemakkelijk een hotel.
Wil je echt voor een unieke hotelervaring gaan? Boek dan een verblijf bij Gili Lankanfushi op de Malediven. Dit hotel bevindt zich midden in de zee. Je zult een prachtig uitzicht hebben over de azuurblauwe zee. Overigens bevinden zich een groot aantal luxe hotel op de Malediven.